Treningstur 19.01.13

Pointnics Point har spikra rypa

Mye skiftende vær her i Tromsø for tiden. I går øset regnet ned i timevis, i morrest begynte det å snø og slik har hele januar vært.

Treningstur190113a

I dag ble det en treningstur med Jim Møllnes som hadde med seg Tinka Av-Vor Point, og jeg hadde med Pellarskogens Kon og Pointnics Point.

Point og Tinka fikk konkurrere mot hverandre, mens Kon fikk sine slipp uten makker i dag. Tinka var den første som var borte i fugl, hun vinklet av og jobbet for å lokalisere ei rype som kom i lufta like tilside for Tinka som blir stoppet på fløyte.

Senere er det Kon som det meldes stand på, men før vi kommer til avanserer han på og rypa kommer i lufta litt tilside for han. Han er rolig på fløta. Litt senere blir Kon borte igjen og finnes i stilfull stand. Når fører kommer til begynner ei rype å løpe foran han, På røysingsordre går han villig og presist på, og er komplett rolig i oppflukt. Apporterer korrekt.

Helt på slutten av turen blir Point borte for oss og jeg finner han i stilfull stand. Når jeg nærmer meg avanserer han på i flere omganger til han har spikra rypa. Reiser villig og presist og er akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Apporterer korrekt.

En flott tur hvor alle hundene viser meget gode søksegenskaper, og vi er veldig nære med å få fuglearbeider på alle.