Treningstur 02.02.13

Tinka Av Vor-Point

Fortsatt flotte treningsforhold her i Tromsø. Ble en tur i dag med Pellarskogens Kon, Pointnics Point og Tinka Av Vor-Point e/f Jim Møllnes.

Point og hans datter Tinka fikk sine slipp sammen i dag, mens Kon fikk sine slipp alene. Det er mye spor etter ryper i terrenget to dager siden forrige snøfall og både Point og Tinka «slet» litt med dette og hadde stander uten resultat. Etterhvert hadde de «kalibrert» seg og fikk bedre flyt i sitt søksopplegg.

Kon er den første som ordner seg et fuglearbeid da vi finner han i stand i hans andre slipp. Rypa sitter i dokk presist foran og letter når jeg forsøker å posisjonere meg for et bilde. Kon er komplett rolig i oppflukt, utreder og apporterer fint.

Pointnics Point 02.02.13

I neste slipp er det Point(bildet) som finner fugl, reiser kontrollert enkeltrype og er komplett rolig i oppflukt, utreder og apporterer korrekt.

I siste slipp mot bilene fortsetter Tinka og Point å imponere søksmessig, de legger seg langt ut på hver sin flanke og henter flott dybde i medvind. Når de krysser hverandre langt ute kaster begge seg rundt i stand. Begge justerer seg i flere omganger frem til ny stand. Det gis avstandsrøys og Point går villig på til rype letter noe upresist til side for han. Point er komplett rolig i oppflukt og skudd, mens Tinka som holder standen til rypa letter stoppes greit på førers kommando.

Flott treningstur!