Påsken 2013

NMFHv08 Pellarskogens Rossi har funnet sin fugl 30.03.13

Påsken ble spesiell for oss i år. Æ å Line tok med oss tre av hundene og satte kursen for hytta onsdag 27.03.13 etter jobb. Vi handle inn godt med mat på veien noe som skulle vise seg å være smart.

Fredag skulle Mariann komme utover og ta seg fri fra eksamenjobbing og nyte påsken sammen med oss. Det gikk ikke da veien utover til hytta ble stengt torsdag kveld pga stor rasfare og ikke åpnet igjen før søndag 1. påskedag!

Vel, vel det var lite vi kunne gjøre med det så æ å lillepia vi kose oss så godt vi kunne med hundetrening på dagtid samt pusslespill, quiz og påskekrim på kveldstid! Været var guffent med vind snø og atter snø.

Kon&Line300313

Men mellom snøelingene var været slett ikke verst, og selv om føret var tungt for hundene fikk vi daglig fuglearbeider på alle hundene. Line hadde ansvaret for Pellarskogens Kon og de er et ordentlig radarpar de to 🙂

Point300313

Pointnics Point har her funnet rypa i skogholtet, og som dere ser var det svømmeføre for hundene.

Rossi280313

Ja selv Rossi på 10 år fikk være med meg daglig når Line, Point og Kon var fornøyd med sine turer og da var det kjekt at veien var stengt for da brukte Rossi den til å finne rypene.

Nå er sesongen over for Point og Kon sin del, NM Vinter var sesongens store mål, og målrettet forberedelser og trening er vel unnagjort. Vi nådde ikke helt opp i NM, men for å vinne må man til finale og det nåløyet klarte Kon å passere så vi får være fornøyd med det for denne gang. Både Point og Kon er premiert i VK på to av de tre prøvehelgene de er stilt til start, og målet om 100 jaktprøvepremier på hunder i eget eie er nådd.

Nå gjenstår to dagers dømming på Midt-Troms Fuglehundklubbs prøve på Altevann 16 – 17.04.13 og så kan vi legge nye planer for høstens jakt og prøver.