Oppsummering 2012

Pellarskogens Kon og Pointnics Point

Det har vært en flott jakthøst for Point og Kon, og vi har felt orrfugl og godt med ryper for dem. Vi er meget godt fornøyd med hundenes effektivitet, utholdenhet og viltfinnerevne.

Pellarskogens Kon

Kon som fikk 1.pr AK på senhøsten i fjor skulle få debutere i VK, og målet var å få han premiert i vinnerklasse. Etter noen starter hvor han fant sin fugl men ble for urolig når rypene tok til vingene. Lyktes vi til gangs i NM vinter kvalifiseringen på Andøya hvor det ble 3.pr VK. I semifinalen ble Kon alt for heit og stor gått, og det ble hans bane denne dagen. Senere på våren fikk han 5.pr VK på Arnøyprøven, og etter Exelent på utstilling i Tromsø i sommer kan han nå titulere seg som NPK Elitehund. I høst ble han startet på Tromsøprøven og tok seg til finalen på søk, i finalen festet han stand, men ble for urolig når en etternøler av en rypekylling tok til vingene. Så ble han startet på Skogsfuglprøve på senhøsten og gikk glimrende uten å komme for fugl.

Pointnics Point

Point var uheldig på Tromsøprøven i vår, etter to fuglearbeider i første slipp ble han dessverre borte på slutten av andre slipp og dermed utslått. Senere fikk han 1.pr VK kvalik på Altevann, og tok seg også videre på søk fra NM vinter kvalik til NM vinter semifinale hvor han dessverre havnet på den sure sjuende plassen og misset finalen. I høst nådde vi et nytt mål, etter 5.pr VK semifinale NM høyfjell var vi for første gang i en finale på Kongsvold. I finalen fant han sin fugl, men ble dessverre for urolig i fellingen.

Point har hatt to spennende paringer i vår(Borgeflons CJ Princess of Speed e/f Eva Perman i Østersund og med NJCH Ørntuas E Nemi e/f Rune Hoholm i Sørreisa), Vi gleder oss til å følge med disse unghundene som forhåpentligvis kommer til start i løpet av vinteren 2013.

I 2012 har flere avkom etter Point debutert på jaktprøver med flotte resultater i UK, AK og VK. 3 av avkommene i paringen med NUCH Jimsrypas Mia har hentet seg VK billett med 1.pr AK. Det er sterkt da disse hundene ble 2.år 18.02.12.

Point har hatt jevnt med paringer de senere år, og det gleder oss at eierne bruker sine hunder på jakt og stiller sine hunder på jaktprøve for å få dokumentert viltfinnerevne i konkurranse med andre hunder. Så langt har avkommene følgende premieringer:

17 x 1.pr UK, 21 x 2.pr UK, 4 x 3.pr UK, 5 x 1.pr AK, 6 x 2.pr AK, 6 x 3.pr AK, 1 x 3.pr VK, 1 x 5.pr VK.

Pellarskogens Nico og Rossi

Våre to eldste hunder NMFHv08 Pellarskogens Rossi og hennes broder Pellarskogens Nico fylte i høst 10. år og har vært pensjonert fra prøvesporten en del år nå.

Rossi og Paul på jakt 27.08.12

Rossi har vi lånt bort til andre jægere som har jaktet med henne på øyene utenfor Tromsø og på Skogen i Sverige i høst. Jægerne har fått felt tiur, røy, orrfugl og ryper for henne og de har vært godt fornøyde! Nico har vært på jakt med Mariann, men det har ikke blitt noen ryper i sekken for han i år.