NM Høyfjell 2012

Pointnics Point og KV Ylva klar for slipp i NM Høyfjell Finale

Onsdag 29.08.12 reiste æ med Pointnics Point og Jim Theodorsen med Jimsrypas Kitty til Kongsvold for å stille i NM Høyfjell 2012. Fly til Trondheim, leiebil til Hageseter hvor vi hadde fått oss hytte. Et raskt klesskifte og vi var klar for en treningstur med Øystein Pedersen og Sollidalens Kaja, og Bernt Eriksen med Ottorinos Bono. Gjennomkjøringen i trenings terrenget var glimrende og hundene fikk kalibrert seg på slipp, terreng og fugl.

Torsdag gikk vi med og så på NM Lag, en spennende konkurranse hvor pointerlaget ikke kom helt til sin rett. Fredag startet vi ut i NM kvalik blant 200 andre hunder som alle hadde det til felles at de har oppnådd 1.pr VK som er kvalifiseringskravet. Både Point og Kitty tok seg videre fra kvalik til semifinale på søk, mens 140 andre ekvipasjer satte turen hjemover igjen.

I semifinalen ble det exit for Kitty som ble borte underveis i slippet, hun ble funnet i stand i område hvor makker fikk seg fuglearbeid men dessverre for sent til å berge videre avprøving. Point fikk 5.pr VK i semifinalen etter et flott fuglearbeid med røys, og senere i samme slippet ny stand som dessverre ikke dommerne godkjente. Vel vel vi hopper over gromsen, og konstaterer at en ny milepæl er nådd. Vi er i en finale for første gang på Kongsvold. Ekstra moro at også Points fader Jutevatnets Radar e/f Ole Frøland nok en gang har tatt seg til finalen.

Vi ble trukket til å ha finalens 6.slipp og Point skulle ha slipp mot KV Ylva. Kritikken ble slik: «Kort etter slipp blir Ylva borte. Fører til Ylva melder stand for Point. Når fører kommer til reiser Point kontrollert og presist ryper. Blir for urolig i felling. Ylva kommer etter litt tid tilbake bak oss. Begge utgår»

Vi fulgte med de spennende finaleslippene til vi kom til Konge veien, og kunne konstatere at Radar gikk glimrende mot to makkere som ikke holdt klassenivå uten å komme for fugl, og det ble ikke tellende fuglearbeider på Radar denne dagen. Vi fikk også se ES Fingå Ran slå P Ørntuas C Aiko i fugl slik at de byttet plass på resultatlista.

Deretter bar det beine veien ned mot bilen for å rekke å pakke og sette kursen mot flyplassen igjen.

Store gratulasjoner til:
ES Fingå Ran 1.pr VK m/CACIT finale og Norgesmester e/f Johnny Åsheim
P Ørntuas C Aiko 2.pr VK finale e/Stian Henriksen f/Ronny Hartviksen
ES Berguglas Heikki III 3.pr VK finale e/f Tor Steigedal