Jakt og prøver høst 2013

Flott tur i nydelig vær, rypene var hjemme og Tinka Av Vor-Point e/f Jim Møllnes og hennes fader Pointincs Point vartet opp med fuglearbeider. Pellarskogens Kon hadde ikke sjans på ryper i sine slipp.

JaktPoint091113

Her i Tromsø er det like før mørketiden setter inn og sola blir fraværende i et par måneder. Blålystiden som vi kaller den er ypperlig for korte jakt og treningsturer samens med gode venner. I takt med mørketiden knipser vi færre bilder fra marka, men holder dere oppdatert i ny og ne!

JaktKon261013

Lørdag 26.10.13 tok jeg med Pellarskogens Kon(bilde) og Pointnics Point på jakt. Været var strålende, føret blytungt for hund og jæger som satset på fottøy i stede for ski(tabbe!). Heldigvis var rypene hjemme og i løpet av en time var kvota fylt!

JaktPoint161013

Snøen kommer like overraskende på oss hvert år, iallefall når jeg og fruen har tatt oss fri fra jobb for å jakte på hytta vår. Vi ankom hytta i flott høstvær, kaldt men snøfritt. Sent på kvelden var det snøfnugg i lufta, og da vi sto opp for å gjøre oss klare til jakt var det et inferno i hvitt! Men været kan vi ikke gjøre så mye med, så vi labbet i to dager i særdeles skiftende vær. Mariann med gammel hundan Pellarskogens Rossi og Pellarskogens Nico, Æ med Pointnics Point(bilde) og Pellarskogens Kon. Første dagen i mye vind og fokk på morrakvisten, til lyn og torden og regn ut på ettermiddagen. Dag to snødde det tett tidlig på dagen, men etterhvert klarnet det opp med sol og -5C. Vi fikk situasjoner på ryper begge dager. Dog var de nok påvirket av været og all snøen som falt, og stolte nok ikke helt på sin kamuflasje. De var skjær og vanskelig å komme innpå. Da er det godt å ha erfarne hunder som bringer fugl for skudd selv på vanskelige dager!

JaktKvaloi131013

Søndag 13. oktober tok jeg med hundene på en jakttur på Kvaløya. Snøen var kommet langt ned i fjellene, og jeg bestemte meg for å oppsøke snøkanten for å finne rypene. Rypene satt vanskelig til i ur med snø, og var av den lette sorten. Kon hadde tre stander, og i to av dem felte jeg fugl for han. Point hadde en stand, men rypa letta lenge før jeg kom på skuddhold.

JaktKvaloi051013

Lørdag 5. oktober tok jeg med hundene på en jakttur på Kvaløya. Frem til lunsj hadde jeg sett 3 ryper som Kon hadde hatt stand på, men de lettet før jeg kom på skuddhold. Etter lunsj fant vi litt flere fugler og det ble felt for Point og Kon i flotte situasjoner.

AKparti220913

Det er nå blitt oktober og vi har fått jaktet og stilt hundene på prøver, samt vært jaktprøvedommer helga 21- 22.09.13 for Tromsø Fuglehundklubb. Bildet er fra et AK parti jeg dømte på Ringvassøya.

JaktReinoi100913

Jaktstart var vi på ei av øyene utenfor Tromsø samens med Eirik, Petter, Trond Erling, Mariann og meg selv. Vi hadde med Pointnics Point og Pellarskogens Kon samt GS Shira til Petter.

Flotte dager i et fantastisk høstvær hvor vi fikk felt både fjell og liryper for hundene, og ikke minst god mat og drikke i hyggelig lag. Takk Eirik for at vi får komme å jakte i fantastiske omgivelser.

JaktNico110913

I år som i fjor lånte vi bort gammelhundene våre Pellarskogens Nico og Pellarskogens Rossi. Utrolig hyggelig å få så gode tilbakemeldinger fra Bjørn som lånte Nico og Odd Tore som lånte Rossi. Det er blitt felt både storfugel og ryper for dem, og de har gitt jægerne flotte opplevelser i skogen og på fjellet. 03.10.13 fyller de 11 år, og for oss er det herlig at de fortsatt fungerer utmerket på jakt selv om den fysiske helsa begynner å sette sitt preg på dem.

JaktDafjor240913

Et par korte jaktturer etter jobb med Wiggo er det også blitt tid til. Første turen var også Tom med og av hunder hadde vi med Pointnics Point, og søskene Skipsfjordhønas Bolt og Tomsi. Vi fikk stander på alle hundene, men det var Wiggo og Bolt som var mest effektive på denne turen og 2 ryper ble felt for Bolt i komplette fuglesituasjoner. Ikke rart Wiggo er fornøyd 🙂

JaktDafjor300913

På neste tur med Wiggo var det Pointnics Point som overbeviste med gjentatte fuglesituasjoner hvor vi felte ryper og en flott orrhane. Skipsfjordhønas Bolt måtte denne dagen spille andrefiolin, men fikk vist den verdifulle egenskapen å respektere makkers stand som sekundant slik at alle situasjoner ble svært jaktbare. Takk for trivelige turer Wiggo i «Kongsvoldterreng» 🙂

JaktVannoi280913_I

Siste lørdag i September ble vår datter Line Mari med på jakt og vi tok med hennes favoritthund Pellarskogens Kon. Vi fikk låne terreng hos Tone og Lugge og storkoste oss i marka i et fantastisk høstvær.

JaktVannoi280913_II

Action ble det ikke før vi traff på Jens, Leif Wiggo og Vibeke med P Saffi og ES Hersey som jaktet i naboterrenget. Ved hjelp av Jensemann fikk vi felt flere fugler for Kon og samspillet hundene i mellom i situasjonene var moro å observere. Takk for hyggelig selskap, og for at vi fikk jakte i et nydelig terreng 🙂

JaktReinoi110913

Det ble to prøvehelger på Pellarskogens Kon, med 3.pr VK kvalik på Senjaprøven som beste. Pointnics Point fikk tre prøvehelger samt det ærefulle oppdraget å representere pointerlaget på NM Lag Høyfjell. På NM Lag hadde vi marginene mot oss, men slik er prøvesporten det er «upps and downs» men i høst har det vært mest «upps» med 2 x 1.pr VK m/CK. Den første på tidligprøven i Tromsø hvor han behersket et terreng fullsatt med fugl på en ypperlig måte med gjentatte fuglearbeider og presisjoner. Og ikke minst i NM kvalik høyfjell i det beryktede terrenget Knutsø Nord hvor rypene har «herjet» med hundene helg etter helg i høst. Her fant han sin fugl og presenterte et prima fuglearbeid og ble belønnet med 1.pr VK m/CK.

Nå blir det ikke flere prøvestarter på oss før til vinteren, helgene fremover skal benyttes til jakt med hundene 🙂