Jakt 2016

(Foto: Line Ingebrigtsen)
Det er blitt mange fantastisk flotte jaktturer med gode venner og hundene våre i høst. Her kommer det ei lita oppsummering fra noen av turene.

jaktjimios1311

Jakt 13.11.16
Hva er bedre enn at fedrene tar seg en tidlig jakttur på farsdag. Litt rufsete vær på morgenkvisten med mye vind, hagl og sludd i høyfjellet. Men jeger og oppdretter Jim Theodorsen fungerte utmerket og felte ryper i to flotte situasjoner for Jimsrypas iOS og Jimsrypas Tia.

jakt121116

Jakttur 12.11.16
I dag var poinermafiaen på høyfjellstur for å finne ryper. Jim tok med Jimsrypas Kitty og Jimsrypas Tia, mens æ hadde med Pointnics Point og Jimsrypas iOS. Far og datter hadde stand i samme område, og da vi kom til fikk vi velt ei rype som

jaktapporttia1211a

Tia fikk æren av å apportere ;o)

ios261016

Jakttur 26.10.16
Denne dagen ble en uforglemmelig jakttur med Jimsrypas iOS. Rypene flokket seg tidlig i høst og har den siste tiden vært vanskelig å finne og komme inn på for en fuglehundjeger. Men denne dagen ble helt spesiell. I et dalføre høyt til fjells satt det flokkevis med ryper som det var mulig å komme inn på. Først tok jeg iOS fot og felte et par ryper på smygjakt for å «berge» turen. iOS var komplett rolig i fellingene og fikk derfor apportere de.  Deretter slapp jeg iOS på for å se om jeg lyktes med å felle ryper for han i egne stander.

Oppvisningen han nå hadde på storflokkene og enkeltfugler med stand, avanser, spikring og fellinger med ro i oppflukt og skudd imponerte meg voldsomt. Han er iskald i hodet, og når han har funnet sin fugl kan det lette fugler i nærområdet eller komme overflygere uten at han mister fokus på rypene han står på.

jaktpoitios2310

Jakttur 23.10.16
Tok med Pointnics Point og Jimsrypas Ios på jakt denne søndagen i et fantastisk høstvær. Dessverre var det lite ryper å se, men jeger og hunder fikk seg en flott tur og godt med trim.

jaktios0910

Jakttur 09.10.16
Denne søndagen tok jeg med Pointnics Point og Jimsrypas iOS på jakt med Wiggo og Skipsfjordhønas Bolt. Strålende høstvær og en del ryper å se gjennom dagen. Hundene hadde flere stander, men rypene var skjære og satt ulent til. Men en flott tur med ryper i sekken ble det.

oleikonpoint1809

Jakttur 18.09.16
Ny jakttur med Line, denne gangen tok vi med Pointnics Point og Pellarskogens Kon i et terreng som det hadde vært jaktet jevnt og trutt i siden jaktstart. Vi fikk ikke mange sjansene men felte ei rype for hver av hundene.

olefelling1809

Line fikk tatt flere flotte bilder, med felling..

pointrype1809

og apport

lineikonpoint1809

på en strålende høstdag.

lineios1709

Jakttur 17.09.16
Denne helga ville Line være med på jakt og lørdagen tok vi med oss Jimsrypas iOS i et terreng hvor jeg i fjor på samme tid hadde fått felt orrfugl for han. iOS hadde flere stand på ryper gjennom dagen som jegeren ikke lyktes med å felle.

oleiosorre1709

Til slutt festet han en stand på en orre i tett vier, etter flere avanser med jegeren på hjul lettet orren perfekt for skudd og dagen var berget.

jaktkonios1509

Jakt 15.09.16
En flott jakttur med fruen, Pellarskogens Kon og Jimsrypas iOS. Litt grått, regnfullt og kaldt denne dagen, men hva gjør det når rypene er hjemme og begge hundene fungerte utmerket.

jaktpoint1409

Jakt 14.09.16
I dag fikk Pointnics Point vist alle sine glimrende kvaliteter, og jegeren var effektiv. Takk til Said som lånte meg båt og hjalp meg med å få tilgang til jaktkort for fire uforglemmelige jaktdager med min familie og hunder ;o)

jaktketilsassiios1009

Jakt 10 – 12.09.16
Tradisjon tro reiste vi til ei av øyene utenfor Tromsø første jakthelga. Eirik, Ketil, Jan-Harald, Mariann og meg fikk som vanlig flotte jaktdager i et terreng bra besatt med fugl. Takk Eirik for at du år etter år stiller opp og tar oss med på jakt med alle fasiliteter. Badestamp, gorme middager og drikke, trivelig sosiale kvelder og jakt til krampa tar oss ;o)

jaktios1009

Jimsrypas iOS apporterer sin første rype denne høsten.

jaktjanhpointios1109

Jan Harald og hundene klar for en lunsj høyt til fjells.