Treningstur 20.01.13

Pellarskogens Kon i dagens første fuglearbeid

Mot lysere tider

I morgen er det soldag i Tromsø, og dagene blir lengre og lengre. Bildet knipset jeg i fart på vei mot trenings terrenget, og som dere ser var ramma for turen strålende.

Æ hadde med Pellarskogens Kon og Pointnics Point, mens Jim Møllnes og Tinka Av-Vor Point heiv sæ med i dag også. Forskjellen fra i går var at Kon fikk slipp mot Tinka, mens Point startet med å få sine slipp alene.

Pellarskogens Kon er ram til å finne fugl for tiden. I første slipp fikk han et fuglearbeid uten røys, i andre slippet fikk han et fuglearbeid med røys. Søksmessig er han innledningsvis litt stor gått, men utover i slippene tilpasser han søket glimrende.

Treningstur200113c

Tinka Av-Vor Point har i en periode manglet litt format i sitt søksopplegg, men nå er hun absolutt på gang igjen. Hun har noen stander uten resultat på helt ferske rypespor, og den ene gangen ser vi det letter rype i nærområde hvor hun har hatt stand. Denne rypa finner hun igjen, og fester stilfull stand. Når fører nærmere seg korrigerer hun seg flere ganger til intens nærstand. Rype letter og Tinka har lange «bremsespor» i oppflukt og skudd. På bildet er Jim Møllnes på vei inn i en av Tinkas situasjoner.

Pointnics Point hadde drukket for mye Møllers tran innledningsvis i dag, men når det er sagt så får han enormt med terreng med seg og klokker seg inn mot oss på nøyaktig 15 minutter. Senere jakter han med langt bedre kontakt uten å lykkes med fuglearbeid i dag. Sjanse hadde han, men den tok Tinka vare på.

Ei god treningshelg gjennomført ;o)