Treningsgrunnlaget er lagt, og jaktprøvesesongen er i gang!

I år satser vi fra start, og har meldt Pointnics Point(bildet) og Pellarskogens Kon på til Tromsø prøvene og til Arnøy prøven i første omgang. Så blir sesongen avsluttet med Vinter NM på Andøya, mens mat far reiser til Alta i April for å dømme på Altaprøven.

Vi har ikke vært heldige med føret nå i oppkjøringen, isskare helg etter helg og minimalt med nedbør i det nye året gir utfordringer. Helgens prøve i regi av Karlsøy Jæger og fisk på Ringvassøya blir da å anse som ren konkurransetrening. Det blir ikke enkelt å lykkes, men det er likt for alle 🙂

Vi lyktes ikke på KJFF Ringvassøyprøve, men fikk en grei tilbakemelding på hva som skal prioriteres i treningsarbeidet inn mot Tromsøprøven 01 – 02.mars!

Pellarskogens Kon var nærmest premiering da han tidlig i sitt slipp finnes i stilfull stand, når vi er på vei opp i situasjonen letter ei enkeltrype og Kon blir for urolig i oppflukt og skudd.

Pointnics Point går etter dommernes mening meget godt i første runde, og er rangert inn etter to hunder med godkjente fuglearbeid. I andre runde blir han en del borte i tett kupert terreng og de velger å slå han ut på det!