Kullet NJCH Pointnics Point 13647/07 & NMFHv2008 Pellarskogens Rossi 20569/02 født 09.06.09

Pellarskogens Kon kan nå titulere seg som Norsk Utstillingschampion etter hans tredje Cert på THK utstilling i Tromsø 20.06.15. Dette er Line og Kon’s andre Cert i år, og 13.07.15 fikk vi meldingen fra NKK om at Championatet er i boks!

Jaktprøveresultater pr. 31.05.15:

NUCH Pellarskogens Kon e/f Ole Ingebrigtsen har fått 2 x 1.pr UK, 1 x 1.pr AK, 3 x 2.pr VK, 2 x 3.pr VK, 1 x 4.pr VK, 1 x 5.pr VK, Deltaker NM vinter finale 2013, og med Excelent samt 3 x Cert på utstilling er han NPK Elitehund og Norsk Utstillingschampion

LineKonKristiansand150315BIG

Pellarskogens Kon med BIR, CK, Cert, CACIB og 3BIG 15.03.15 på NKK utstilling i Kristiansand. Flott handlet av vår yngste datter Line Ingebrigtsen som samens med to andre juniorhandlere fra vårt distrikt tok seg en langtur helt sør i landet denne helga!

LineDogs4All141114

November 2014 deltok Line og Pellarskogens Kon på Juniorhanlder NM på Lillestrøm og gjorde en flott figur.

VKfinaleRingv240814

Pellarskogens Kon slo til med 2.pr VK finale på Ringvassøya 24.08.14, gutten imponerte med flott søk og et fuglearbeid med røys. Men som mange andre denne helga ble det også minuser, men vi er kjempefornøyd med premie på begge hunder på høstens første og siste jaktprøve! Videre utover høsten er det dommeroppgaver og jakt som får prioritet!

Pellarskogens Kon

Pellarskogens Kon ble premiert med 3.pr VK kvalik Senja 31.08.13, Pointnics E I Point gikk videre til finale på søk. I finalen ble det ikke premie på noen av dem, men begge var med til siste slutt!

PointKon020813

Det går i ball for Pellarskogens Kon og Pointnics Point  ;o)

Kon120713

Pellarskogens Kon nyter sommeren i hagen, Line er ivrig fotograf ;o)

MalselvUtstilling090613

Pellarskogens Kon e/f Ole Ingebrigtsen fikk Excelent BK, 2BKK, 3BHK, CK og Res.Cert

på NPK utstillingen i Målselv 09.06.13

På bildet ser dere fra venstre Barentsviddas C Nansen e/f Geir B. Larsen og Ingrid Salvesen som fikk Cert og ble BIR, N SE UCH NMFHV-13 Barentsviddas B Sortebill e/f Geir B. Larsen og Ingrid Salvesen 2BHK og Pellarskogens Kon e/f Ole Ingebrigtsen som fikk 3BHK.

Vår gode venn Said Nordin har laget en fin reportasje fra treffet som finnes HER

Ihagen190513a

Pointnics E I Point og Pellarskogens Kon er fornøyd med sesongen som har vært og fordriver nå dagene med andre aktiviteter!

Nå er tiden inne for kondisjonstrening og vedlikehold av dressur og apport øvelser. Kon er påmeldt utstillingen på pointertreffet 09.06.13 og Line er i full sving med øving av utstillingsteknikk. Kon fyller forøvring 4 år samme dag som han stilles i ringen 🙂

KonNMSlipp240313

Pellarskogens Kon fikk 4.pr VK kvalifisering NM Vinter Andøya 22.03.13, og tok seg helt til finalen på søk.

Svært moro å se at «lillegutt» hevder seg så godt i konkurranse med landets beste fuglehunder.

I VK kvalifiseringen gikk han feilfritt gjennom første runde. I andre runde startet han utmerket og la opp til et klassesøk, men etter 5 minutter parkerte hans makker og ny makker måtte settes på. Vi var da tett opp til veien og måtte transportere hundene over veien og til «månelandskap» på andre siden. Vi slapp på og innledningsvis måtte jeg føre han hardt for å få han fremover i terrenget. Etter hvert nærmet vi oss et område hvor det hadde vært fugl i første runde, og da var det om å gjøre å få han først inn i terrenget hvor vi observerte at fuglene tok veien. Det lyktes jeg med og i siste minutt fant vi han i stand under brink i et grustak. Når jeg kommer til justerer Kon til nærstand,  rypene letter og Kon er komplett rolig i oppflukt og skudd. Han utreder og apporterer korrekt og tildeles 4.pr VK NM vinter kvalifisering og er i NM semifinale i år som i fjor.

I semifinalen viste han utmerkede søkskvaliteter i begge sine slipp uten å komme for fugl. Da dagen var over ble Kon rangert som nr 2 etter B Brekkesagas Tiri som var den eneste med godkjent fuglearbeid i vårt NM Semifinale parti. Delmålet er nådd, vi er i NM finale og kan være med å kjempe om NM tittelen.

Tidlig søndag morgen står vi opp, været er rufsete med mye vind og litt snøkov. Sjøl e æ rolig og kjenner ingen finalenerver. Team Pointer imponerer, Jim T og John står opp og lager meg frokost med egg og bacon og ønsker oss lykke til. Kon virker klar for en ny langdag i fjellet, og jeg er stolt over å ha fått 3 åringen til finale. Finaleterrenget Skogvold Nord har ligget brakk en dag, og det er et terreng jeg kjenner fra tidligere NM vinter finaler (2007 med Pellarskogens Uma, 2008 med moder NMFHv08 Pellarskogens Rossi og i 2010 med fader Pointnics E I Point).

Kon har fått 6 slipp, og forholdene virker vanskelige. Vi observerer flere ganger fugl i lufta i de første slippene i område hvor hunder er på tur inn i eller befinner seg i uten at situasjonene kan bedømmes. Noen går utmerket mens andre tydelig preges av tre lange dager i fjellet.

Kon har fått slipp mot ES Berkjestølenss Vidda og slippet oppsummeres slik:

«Kon tar føringen i slippet og går meget godt. Slår inn i kratt. Rype sees i området hvor Kon finnes i stand. Løser ut når fører kommer til. Vidda går stort, blir lenge borte i slippet. Kon over Vidda som utgår»

Utur, men slik er denne marginale sporten, æ e allerede i gang med å forberede oss for andre runde.

I andre runde har Kon fått slipp mot ES Mellomfjellets Fia og slippet oppsummeres slik:

«Hundene veksler om føringen og begge jobber meget godt. Fia trekker an langt ute, støkker rype og er rolig. Går så til stand. Rype letter og Fia følger på og tar opp ryper og blir for urolig og utgår. Kon over Fia som utgår»

Andre runde fortsetter uten at det skjer noe spesielt og dommerne velger å avslutte finalen med følgende premieringer:

1VK m/CACIT P Barentsviddas B Sortebill e/f Geir B. Larsen
2VK SV Gressfjellets Albert e/f Dagfin Fagermo
3VK ES Skaididalen’s Bobbi Brown e/f Jan-Arvid Arild

Vi i Pellarskogen gratulerer alle tre med solide prestasjoner, og en ekstra stor gratulasjon til P Barentsviddas B Sortebill e/f Geir B. Larsen som imponerte stort finaledagen.

2pr VK Kon160313

Pellarskogens Kon fikk 2.pr VK kvalifisering i Tromsø 16.03.13, og med det nådde vi en ny milepæl med 100 jaktprøve premieringer på hunder i vårt eie 🙂

 

På bildet ser dere fra venstre mot høyre Ole Klingan med ES Dulles A Max 1.pr VK m/CK, Ole med Pellarskogens Kon 2.pr VK, Edgar Henriksen med GS Magda 3.pr VK og Stein Martinsen med Ringvassøyas Samira 4.pr VK.

Bakerst står dommerne Knut Solli og Sverre Andresen

KonRypetelling090812

Pellarskogens Kon stilte på utstilling i Tromsø 09.06.12, og med Excelent BK, 1BHK, BIR, CK, Cert og 4BIG ble han NPK Elitehund.