NM Vinter Andøya 28.03.14 – 30.03.14

Pellarskogens Kon(bildet) fikk 2.pr VK kvalifisering NM Vinter Andøya 28.03.14, og fader Pointnics Point tok seg til Exit Cup finale!

Vinterens store mål er NM Vinter på Andøya, og vi følte oss godt forberedt til tross for at resultatene på hundene hadde uteblitt på prøvene tidligere i vinter!

Føret i Forfjord terrenget var lettløpt, og til tider uoversiktlig med Gran felt og tette lier. Det var mange hunder som røk ut på nettopp dette i NM kvalifisering. Jeg stilte med 3 hunder og egen handler (tusen takk for hjelpa Svein Anton Andresen). Pellarskogens Kon fikk seg et fuglearbeid i første slipp, mens fader Pointnics Point ble borte i tett li i første slipp og kom ikke tilbake før innkalling ble gitt og ble utslått. Jimsrypas Kitty endte i en stand på tampen av første slipp, dessverre ble koblingsordre gitt like før jeg fant henne i stand på brinken vi hadde sett henne sist. Kitty gikk videre til andre runde, men ble for mye borte i siste del av slippet til at hun fikk være med videre til semifinale. Pellarskogens Kon ble styrt knallhardt i andre runde, her var det om å gjøre å ikke miste alle hundene første dag, og med det lyktes vi med 2.pr VK på Kon.

I semifinalen hadde Pellarskogens Kon første slipp i Lovika, mens Ketil Sollid skulle føre Pointnics Point i Exit Cup kvalifisering på Saura. Kon startet godt, og revierte terrenget fint foran oss innledningsvis. De siste 5 minuttene ble han borte, men kom som ei pil ned fra tettskogen når innkallingordre ble gitt. Dessverre holdt det ikke til å være med videre!

En telefon fra Ketil Sollid for å høre hvordan det gikk med meg og Kon førte til at vi ble enige om at jeg skulle ta meg inn i terrenget på Saura og føre Pointnics Point selv da han hadde siste slipp i første runde. Jeg rakk frem til sjuende slipp, og fikk ført Point videre til Exit Cup finale på søk. Vel, vel så har jeg fått ført hunder i to forskjellige partier på en og samme dag!

Søndagen kom, og vi var klar for Exit Cup finale. Målet var selvfølgelig å delta i NM finalen, men når man først har reist i timevis til Andøya er det et greit alternativ å konkurrere med hundene i Exit Cup. Point gikk utmerket hele dagen, og ble rangert som beste søker. Dessverre var det ikke fugl i noen av hans 3 slipp, og dermed er han fortsatt uten premie i vinter. Vi får sette vår lit til at Jim Theodorsen fikser biffen i Alta som fører av Pointnics Point og Jimsrypas Kitty, mens jeg dømmer alle 3 dagene der.