Jakt høsten 2015

Tok Jimsrypas iOS og Pointnics Point med på en jakttur søndag 22.11.15. Det var kommet masse snø de siste dagene, og været var prima. Angret fælt på at jeg lot skiene ligge hjemme, det ble en strabasiøs tur til fots. Hundene jobbet utmerket og det ble flere situasjoner, men rypene var skjære så denne gangen ble det ingen med hjem. Uansett kjempe fornøyd med turen hvor unghunden Jimsrypas iOS imponerer med utmerkede viltfinneregenskaper og stor utholdenhet på tungt vinterføre.

JaktiOS081115

Tok Jimsrypas iOS og Pointnics Point med på en jakttur på farsdagen 08.11.15. Snøen som kom like før helga er på full fart opp i tindene med rypene på slep, men litt av snøen lå enda som flekker i liene. Jimsrypas iOS skulle prioriteres i dag og han innfridde til fulle. Nok en gang briljerte han med flott søk og effektiviteten han viser er langt over hva man kan forvente av en 13 mnd gammel unghund. Tre flotte stander hvor rypene ble servert på sølvfat, og tre ryper i sekken. Dagskvota skutt på under en time. På vei tilbake til bilen får fader Pointnics Point 3 stander hvor rypene bare hilses videre.

JaktPoint241015

To flotte jaktturer ble det denne helga24 – 25.10.15. Men fortsatt må vi lete med kløkt for å finne rypene, og må ty til snikjakt for å komme på skuddhold. Da var det litt enklere med orrfugln som Point fant og presenterte glimrende for jegern på lørdag.

JaktPause251015b

Søndag 25.10.15 med oppholdsvær første del av dagen, og godt mot i gutan som tar seg en matbit etter at Jimsrypas Tia hadde fått dagens første rype på vingan etter stand og forsøk på lokalisering mens vi var opptatt med å finne en egnet lunsjplass. Amatøra ;o)

JaktJimsripas251015

En fornøyd oppdretter Jim med et koppel Jimsrypas hunder som alle fikk vist sine kvaliteter denne dagen. Spesielt imponert av Jimsrypas Tia som har flere stander og går som et uvær hele dagen. Men også iOS og Lotta finner fugl og har stander gjennom dagen i svært vanskelig og ulent terreng.

JaktSaid241015

Lørdag 24.10.15 og perfekt jaktvær, men vi vandra langt denne dagen for å finne rypene. Da er det godt å ta seg en god pause, og kokken Said har både sotkjel og ost å skinke i sekken :o)

JaktPointIos241015

Etter felling av orrfugln tidlig på dagen fant vi tilslutt ryper og fikk flere fellinger av lette ryper i vinterdrakt.

JaktPoint181015

Hvor ble det av rypene, jo de fulgte snøen høyt til fjells da mildværet satte inn. Men har man satt av ei helg til hundejakt så nytter det ikke å sitte inne selv om været er ufyselig og rypene er fraværende. Både Jimsrypas iOS og Pointnics Point fikk jakte helga 17 – 18.10.15 og rype ble det også i sekken til slutt.

JaktUke41

Her om dagen tok vi med unghundene Jimsrypas iOS og Jimsrypas Tia samt moder Jimsrypas Kitty og fader Pointnics Point på jakt. Skjære ryper gjorde det ikke enkelt for hundene, men de hadde gjentatte stander og storjæger Theodorsen har hær felt en duble i et flott fuglearbeid for Jimsrypas Tia.

JimsripasiOSOgOrrfugl130915

Stolt jæger og hund etter første felling av skogsfugl for Jimsrypas iOS 13.09.15

JaktReino110915

Svigerbror Jan Harald kjempe fornøyd etter en flott jaktdag med Pointnics Point og Jimsrypas iOS 11.09.15

 

JaktPoint100915

Pointnics Point kjempe fornøyd etter å ha fått være alene med far på ettermiddagsjakta 10.09.15

 

JaktiOS091015

 

Jimsrypas iOS fikk debutere på formiddagsjakta alene med far 10.09.15. Flere flotte situasjoner og fellinger lover godt for fremtiden.