Altevann 13 – 14.04.13

Pointnics Point fikk 1.pr VK kvalik og 3.pr VK finale på Altevann 13 – 14.04.13

På bildet ser dere fra venstre Jimsrypas Kitty e/f Jim Theodorsen 1.pr VK m/CACIT, Barentsviddas Aragorn e/Christian Sletbakk f/Alexander Fjellstad 2.pr VK, Pointnics Point e/f Ole Ingebrigtsen 3.pr VK samt dommerne Vidar Angel og Sverre Andersen.

Egentlig var jeg invitert til Altevannsprøven som dommer, men når prøven nærmet seg ble jeg forespurt om å heller stille våre hunder da de var i manko på VK hunder. Jeg var selvfølgelig ikke vanskelig å overtale, og angrer ikke et sekund på det 🙂

Været var strålende, rypene tilstede i flotte terrenger på godt vinterføre og all ære til arrangør Midt-Troms Fuglehundklubb som la alt til rette for ei strålende helg.

I kvaliken startet jeg først ut med Kon, og han gjør som han pleier finner fugl til far. Når jeg kommer opp til han letter enkeltrype presist foran og han er akseptabelt rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer korrekt. Like etter blir han borte under kant hvor makker kommer til og fester stand. Her gjør jeg tabben og ikke plystrer han i ro selv om han er ute av syne for meg. Plutselig kommer han opp over kanten foran makker og fester stand. Begge får røyse på, men uten resultat og vi får beskjed om å kalle inn. Dommerne befarer sporene til Kon og er enige om at han burde ha respektert makkers stand, dermed var «lillegutt» ferdigbedømt for denne gang!

Så er det Point sin tur, og like etter slipp nøler jeg ikke når makker finnes i stand på brink og fløyter Point i sitt. Makker går på i flere vendinger uten å presentere fugl. Senere fester Point og makker stand langt ute, før vi kommer på jaktbart hold letter rype foran hundene som begge er komplett rolig i oppflukt og skudd! Ja jeg må jo skyte, man vet jo av erfaring hvor lange hold Jim T feller fugl på 🙂 I slutten av slippet fester makker på nytt stand som Point sekunderer, makker går på uten å presentere fugl. I neste slipp fortsetter Point sitt glitrende søk og finnes i stand helt på tampen av slippet. Reiser villig på i etapper til rypestegg letter noe til side for Point som er rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer korrekt. Med det var 1.pr VK i boks, og vi var klar for CACIT finale!

Finaledagen er kommet, og Points første slipp er mot Jimsrypas Kitty og Jim T. Ikke det slippet man ønsker seg mest, men det er sikkert ditto 🙂 Begge går så det griner, men Point er litt borte innledningsvis. Senere finnes Point i stand, går på uten å presentere fugl. Begge slippes på på likt og etter kort tid støkkes ryper som respekteres. Senere finnes begge hundene i stand på hver sin kant av brink, før jeg er helt oppe i situasjonen letter enkeltrype presist foran Point som er rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer korrekt. Kitty får reis i samme situasjonen og settes selvfølgelig over Point som har litt mer «groms i bagasjen». Og slik er stillingen når første runde er over.

Point fortsetter å gå hardt i andre runde men kommer ikke for fugl, og får med det 3.pr VK finale. Barentsviddas Aragorn får et flott fuglearbeid med røys i andre runde men med et noe åpent søksopplegg og litt leting etter han på tampen så forsvinner muligheten for «pynt». Jimsrypas Kitty fortsetter å imponere, hun ordner seg nok et fuglearbeid med røys og får sin velfortjente 1.pr VK m/CACIT. Gratulere 🙂

AltevannFinale140413SNa

Hyggelig å ha en oppdretter som sender meg bilder og gode minner fra en tidligere prøve, det var så flott at det må brukes her Snorre 🙂